*** Водещите вечерни новини на 26 април ***   Украйна ще получава

...
*** Водещите вечерни новини на 26 април ***
 
Украйна ще получава
Коментари Харесай

Водещите новини! Осигуряват на Украйна $5 млрд. на месец. Колко губят Русия и приятелите ѝ? И за Киев няма разбирателство в коалицията

*** Водещите вечерни вести на 26 април ***

 

Украйна ще получава месечно по 5 милиарда $, като за задачата МВФ ще сътвори специфична сметка, посредством която ще се финансират всички обществени и филантропични действия.

***

Първите прогнози на международните институции са, че поради войната в Украйна Сърбия ще има растеж, по-нисък с един % от планувания, ще претърпи вреди и поради невъвеждането на наказания против Русия, написа през днешния ден сръбският вестник " Данас ".

По оценка на някогашния дипломат Сречко Джукич в този момент Сърбия към този момент губи малко над милиард $ годишно единствено поради глобите, които Европейски Съюз вкара против Русия.

В обществото основателно се слага въпросът каква цена ще би трябвало да заплати Сърбия, в случай че вкара или в случай че не вкара наказания на Русия. Мисля, че Европейски Съюз знае каква е сметката. Знае каква е и президентът Александър Вучич. Единствените, които не знаят, са жителите на Сърбия, сподели Джукич, представен от Българска телеграфна агенция.

***

Тази неделя се навършиха тъкмо два месеца от началото на войната в Украйна.

По данни на " Дейли Мейл " за този интервал въоръжените сили на Русия, която има втората най-мощна войска в света, е изгубила сред 20 и 30 хиляди военнослужещи.

По информация на Украйна, що се отнася до изгубената съветска техника, числата са не по-малко стряскащи: за два месеца на украинска територия са били унищожени 873 танка, 2238 бронирани машини, 179 самолета, 154 хеликоптера и 408 артилерийски установки.

Цифрата е поразителна, в случай че вземем поради и огромната разлика във военния капацитет сред двете страни.

***

Без изненади тук…

Пазят се от гнева на гласоподавателите си или ги е позор от украинците… Членовете им веднъж към този момент се скриха от среща „ очи в очи “, когато Кулеба беше на посещаване – Вигенин отиде на галерия вместо да се срещне с него. 

***

Съветът по национална сигурност е решил, че влизането му в действие би могло да нанесе още по-големи вреди в връзките сред Москва и Вашингтон, защото глобите съответно против Кабаева биха били " прекомерно персонални ".

Подготвили сме наказания и за хора, които до този миг към момента са отвън техния обсег, само че ще продължим да обмисляме в кой миг да ги използван, с цел да засилим резултата от тях, разясниха от администрацията на Байдън.

***

Междувременно:

„ … хиляди съветски животи ще бъдат погубени вследствие на желанието на Путин да бъде общопризнат като „ воин “ преди тържествата идващия месец “.

***

***

Без изненади и тук 

***

В 7.45 ч. българско време през днешния ден, 26 април 2022 година, дежурните изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево излетяха, с цел да окажат помощ на арменски транспортен аероплан, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

***

Според събраната досега информация, към 09:10 часа тази заран, на пътя Суворово – Девня, товарен автомобил, пренасящ екскаватор, при прекосяване под железобетонен надлез, събаря част от оборудването. Бетонната плоча пада върху предната част на лек автомобил, движещ се зад него. Вследствие на случая са потърпевши две дами – на 41 години и на 61 години.

***

„ Казусът е обвързван с така наречен ТРП-та (текущ ремонт и поддръжка – б. ред.) Договорите са на база на извършени поръчки през 2019-та и 2020 година “ 

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният министър на районното развиване и благоустройството Костадин Паскалев във връзка проблема с парите за пътища.

„ Тези 34 контракта са подписани с планирана стойност 711 млн. лв. и имат дълготрайност, по-голяма от една година, в тази ситуация три години. Имаме подписани контракти за 711 млн. лв., а предоставени действия за 3,3 милиарда лв.. Това е нарушаване на Закона за публичните поръчки “.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР